X

عوارض لیزر مو

عوارض لیزر مو را بشناسید

لیزر مو های زائد از جمله کار هایی است که اگر توسط فردی متخصص ، با دستگاهی مجهز و با روشی اصولی انجام نشود ممکن است بعد ها عوارض لیزر مو را روی صورت یا بدن خود مشاهده کنید که بهتر است آنها را بشناسید

لیزر درخشان
لیزر درخشان

این روش تنها روشی است که برای مدتی طولانی مو های اضافی صورت و بدنتان را از شما دور نگه میدارند اما خب اگر لیزر مو توسط فرد متخصص ، با دستگاهی مناسب و با روش یا روش هایی اصولی انجام نشود ممکن است فرد مورد نظر بعد از مدتی عوارض لیزر مو را روی صورت یا بدن خود مشاهده کند که در ادامه با عوارض لیزر مو های زائد و همینطور راه های جلوگیری از آنها آشنا خواهید شد.

در نتیجه قبل از این‌که پول خود را برای لیزر حذف موهای زائد هزینه کنید، باید بدانید که کجا تاثیرگذار است، و همین‌طور در مورد جوانب مثبت و منفی آن و دیگر حقایق اطلاعاتی داشته باشید.

 

لیزر چگونه مو های زائد بدن را از بین میبرد؟

لیزر شامل نور و گرما میشود که توسط آنها مو های زائد بدن را از بین میبرد.نور به عمق ریشه ‌ی هر تار مو نفوذ می‌کند و به فولیکول آسیب می‌زند. این فولیکول آسیب دیده به مدت طولانی و گاهی اوقات هرگز نمی‌تواند مو تولید کند. این تاثیر برای اکثر پوست‌ها و موها موثر خواهد بود.

در کل لیزر مو روش بسیار موثر و بدون خطر است و در صورت انجام اصولی هیچگونه آسیبی به پوست و موی شما نمیرساند و هیچ کدام از عوارض لیزر مو را مشاهده نخواهید کرد.

لیزر بر روی موهای خاکستری ، سفید ، قرمز روشن ، قهوه‌ای روشن یا بلوند تاثیری ندارد و ممکن است چندین جلسه درمان برای رسیدن به مزایای طولانی مدت و دائمی و در واقع حذف موها مورد نیاز باشد.

پوست ما تاثیر نامطلوبی از این روش نمی‌گیرد، به این دلیل که خود پوست سریع‌تر از فولیکول‌های موی خنک می‌شود. این روش با استفاده از کرم برای به حداقل رساندن خطر و خنک شدن پوست به پایان می‌رسد.

همچنین لازم است بدانید که تعداد جلسات لیزر و مدت زمان جلسات نیز بستگی به ناحیه مورد نظر و همچنین مقدار موی شما عزیزان دارد.

 

آیا لیزر مو عوارض دارد؟

بله.هر کاری و هر روشی مخصوصا اگر لیزر مو به صورت درست و اصولی انجام شود که هیچگونه عوارضی ندارد اما اگر به صورت نا مناسب و غیراصولی انجام شود بعد از مدتی عوارض لیزر مو را روی پوست و موی خود مشاهده میکنید.

حالا لیزر مو که روشی مطمئن و پر طرفدار است پس چرا عوارض دارد؟

برای این که پرتوی لیزر به پیاز مو برسد، باید از لایه‌ی سطحی پوست که اپی‌درم یا روپوست نام دارد، عبور کند. پیاز مو در لایه‌ی دِرم قرار گرفته که در زیر اپی‌درم واقع شده است. اپی‌درم مانند پیاز و ساقه‌ی مو، ملانین دارد. به همین جهت پرتوی لیزر در راه خود تا رسیدن به پیاز مو، کمی هم جذب اپیدرم می‌شود. برای همین است که عوارضی مانند سوختگی، تغییر رنگ پوست، زخم و دیگر عوارض مشابه ایجاد می‌شوند.

 

میزان عوارض لیزر موهای زائد به چه عواملی بستگی دارد؟

عوارض لیزر مو

همانطور که گفته شد عوارض لیزر مو به مواردی از جمله ، کلینیک مورد نظر ، دستگاه مورد نظر ، پزشک متخصص ، روش لیزر مو و نوع پوست و موی شما بستگی دارد که همه این موارد باید از بهترین نوع باشند تا شما بهترین نتایج را مشاهده کنید.

افرادی که دارای پوست و موی تیره تری هستند معمولا بیشتر دچار عوارض لیزر کردن مو میشوند زیرا آنها در پوست خود ملانین بیشتری دارند.تیره بودن پوست میتواند مربوط به عوامل برنزه کردن ، افزایش سن یا ژنتیک باشد اما به همین علت است که میگوییم اصلا نباید قبل از لیزر مو برنزه کنید یا در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرید.

عوامل دیگری که به طور بالقوه می‌توانند باعث افزایش احتمال عوارض لیزر موهای زائد شوند شامل طول موج لیزر، مدت زمان تابش، اندازه‌ی نقطه‌ی تابش و استفاده‌ی نامناسب از تکنیک‌های خنک‌سازی پوست است.

هرچه طول موج دستگاه لیزر مو بیشتر باشد و مدت زمان تابش کمتر ، احتمال وقوع عوارض لیزر مو کمتر میشود و همچنین تاثیر لیزر مو بیشتر میشود.

حالا برای اینکه احتمال ایجاد عوارض لیزر مو روی پوست و موی شما کمتر شود ما به شما پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین دستگاه لیزر مو را مطالعه کنید تا با ویژگی ها و مزایا هر دستگاه نسبت به پوست و موی خودتان آگاه شوید.

انتخاب صحیح پارامترهای مربوط به دستگاه لیزر، یعنی طول موج و مدت تابش به همراه استفاده از تکنیک‌های مناسب خنک‌سازی پوست، باعث به حداکثر رسیدن تاثیر لیزر و به حداقل رسیدن عوارض لیزر مو می‌شود. با توجه به این که دستگاه‌های لیزر معمولاً یک یا نهایتاً دو نوع طول موج را تولید می‌کنند، خیلی مهم است که دستگاهی متناسب با رنگ پوست شما انتخاب شود. بیشتر مراکز لیزر موهای زائد تنها یک دستگاه لیزر دارند، ولی در کلینیک لیزر درخشان از ۳ دستگاه لیزر مختلف استفاده می‌کنیم تا شاهد بیشترین تاثیر و کمترین عوارض باشیم. 

 

عوارض لیزر موهای زائد

عوارض لیزر کردن موهای زائد

لیزر مو و دیگر روش ها و عمل های زیبایی هرکدام نسبت به سختی کارشان عواقب و عوارضی را دارند زیرا بالاخره شما دارید تغییری در ساختار طبیعی بدن و پوست و مو ایجاد میکنید و باید انتظار داشته باشید که بدن شما به آن تغییرات واکنش نشان دهد.

البته لازم به ذکر است که بیشتر عوارض لیزر مو طبیعی و عادی هستند و بعد از مدتی از بین خواهند رفت.

قابل توجه است کهخ ایجاد هریک از عوارض لیزر موهای زائد بستگی به دستگاه لیزر، طول موج اشعه انتخابی، مدت زمان تاباندن اشعه بر روی پوست و همچنین مهارت و تجربه متخصص دارد.

عوارضی مانند تغییر رنگ پوست و ایجاد اسکار ناشی از خطای درمانی هستند که اگر شما برای درمان مو های زائد خود به بهترین کلینیک های لیزر مو مراجعه کنید این عوارض کمتر خواهند شد اما برخی عوارض مانند قرمزی و التهاب پوست و پوسته پوسته شدن از عوارض طبیعی لیزر مو هستند که هیچ خطری هم ندارند.

پوست صورت نسبت به سایر نقاط بدن نازک‌تر و آسیب‌ پذیرتر است اما به هیچ وجه باعث نمی‌شود که حتما  احتمال به وجود آمدن عوارض لیزر موهای زائد وجود داشته باشد.

  • سوختگی و تاول

سوختگی و تاول از جمله‌ عوارض شدید لیزر موهای زائد هستند که به دلیل خطای درمان و تکنیک‌های نامناسب لیزر درمانی ایجاد می‌شوند. مراجعه به مراکز معتبر و حرفه‌ای، خطر این عارضه را به حداقل ممکن می‌رساند. استفاده از دستگاه‌های به‌روز و پیشرفته و همچنین تکنیک‌های خنک‌سازی مناسب، از جمله مواردی هستند که خطر سوختگی و تاول را تا حد زیادی کاهش می‌دهند.

  • اسکار و زخم

ایجاد اسکار و زخم را نمی‌توان از عوارض لیزر موهای زائد در نظر گرفت؛ اما اگر پزشک یا متخصص لیزر اشتباهی در طول فرآیند درمان انجام دهد، ممکن است پوست شما زخم شده و آسیب ببیند. بازهم با انتخاب مراکز معتبر و حرفه‌ای برای لیزر درمانی، احتمال این عارضه را به حداقل می‌رساند. علت دیگر ایجاد اسکار، عدم پیروی از توصیه‌های مراقبتی بعد از لیزر است.

  • درد ، قرمزی و التهاب

قرمزی و التهاب معمولاً موقت بوده و خیلی زود ناپدید می‌شوند. نواحی پوست که دچار این عارضه می‌شوند، ظاهری مشابه پوستی خواهند داشت که به تازگی وکس یا اپیلاسیون شده باشد. گاهی برای کاهش واکنش پوست به فرآیند لیزر، از داروهای بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود.

قرمزی و التهاب قابل پیشگیری نیستند و از عوارض طبیعی لیزر موهای زائد محسوب می‌شوند. در مورد درمان، استفاده از کمپرس سرد بلافاصله بعد از لیزر و استفاده از استروئیدهای موضعی (در صورت نیاز) می‌توانند باعث بهبود این عوارض شوند.

 توجه داشته باشید که التهاب، قرمزی و درد معمولاً چند ساعت تا نهایتاً دو روز بعد از لیزر درمانی برطرف می‌شوند. علاوه بر کمپرس سرد، این عوارض لیزر معمولاً پاسخ خوبی به حمام با آب سرد می‌دهند.

  • پوسته پوسته شدن

پوسته پوسته شدن از جمله عوارض محتمل لیزر موهای زائد است و در صورتی که مراقبت‌های لازم را به درستی انجام دهید، نگران کننده یا خطرناک نیست. این عارضه در درصد کمی از متقاضیان مشاهده می‌شود و معمولاً عارضه‌ای خفیف به حساب می‌آید.

پوسته پوسته شدن باعث خشک و آسیب پذیر شدن پوست می‌شود. به همین دلیل ممکن است منجر به ایجاد زخم و اسکارهای پوستی شود. مراقبت‌های صحیح مانند استفاده از کرم‌های مرطوب کننده، می‌توانند ایجاد زخم‌ها جلوگیری کنند.

  • تغییر رنگ پوست

تغییرات خفیف در رنگ پوست از جمله عوارض لیزر موهای زائد است. بسته به شرایط، ممکن است پوست متقاضی بعد از درمان، اندکی روشن‌تر یا تیره‌تر شود. افرادی که پوست روشنی دارند، بیشتر دچار تیره شدن رنگ پوست می‌شوند. افرادی که پوست تیره‌تری دارند، بیشتر مستعد روشن شدن رنگ پوست هستند.

  • تغییر در بافت پوست

تغییر در بافت پوست در صورتی که پوست خود را به برنزه کرده باشید و سپس اقدام به لیزر موهای زائد نمایید؛ احتمال تغییر در بافت پوست که یکی از عوارض ترس آور لیزر موهای زائد است؛ وجود دارد. بهتر است به منظور جلوگیری از بروز چنین عارضه جانبی، توصیه متخصص لیزر را جدی بگیرید و حداقل 6 هفته پیش از شروع جلسات لیزر با حمام آفتاب یا دستگاه سولاریوم برنزه نکنید.

  • هایپوپیگمنتیشن

کاهش رنگدانه‌ها یا همان روشن‌تر شدن رنگ پوست را هایپوپیگمنتیشن می‌گویند. این عارضه معمولاً گذرا و موقت است؛ ولی می‌تواند برای متقاضی آزاردهنده باشد. علت بروز این عارضه نامعلوم است و اثر آن می‌تواند تا چند ماه ماندگار شود.

دوری از قرار دادن محل تحت درمان در زیر نور مستقیم خورشید و همچنین استفاده از کرم‌های ضد آفتاب به مدت ۶ هفته پیش و پس از لیزر موهای زائد در کاهش احتمال بروز این عارضه موثر است. استفاده از دستگاه لیزر با طول موج مناسب، زمان تابش کوتاه و همچنین استفاده‌ی صحیح از تکنیک‌های خنک‌سازی می‌توانند باعث پیشگیری از روشن شدن رنگ پوست یا هایپوپیگمنتیشن شوند.

  • هایپرپیگمنتیشن

افزایش رنگدانه‌ها یا همان تیره ‌تر شدن رنگ پوست را هایپرپیگمنتیشن می‌گویند. این عارضه هم گذار و موقت بوده و معمولاً طی ۳ تا ۴ هفته برطرف می‌شود. هاپیرپیگمنتیشن را معمولاً زمانی مشاهده می‌کنید که پوست شما زخم شده و بهبود می‌یابد. حتماً دیده‌اید که جای زخم برای مدت زیادی تیره‌تر از نواحی مجاور خود است. اگر لیزر باعث زخم شدن یا ایجاد اسکار شود، شاهد هایپرپیگمنتیشن خواهیم بود که برای مدت طولانی‌تری روی پوست مشاهده می‌شود.

  • آسیب به چشم

بدیهی است که در لیزر موهای زائد از اشعه‌ی پرقدرت لیزر استفاده می‌شود. برای همین خطر آسیب شدید به بینایی وجود دارد؛ به ویژه هنگامی که می‌خواهیم موهای صورت را لیزر کنیم. استفاده از عینک‌های محافظ توسط بیمار و همچنین متخصص لیزر، خطر این عارضه را به کلی برطرف می‌کند.

  • عفونت های پوستی

اگر سابقه‌ی تبخال زدن دارید، ممکن است بعد از لیزر دچار تبخال (معمولاً روی لب یا اطراف آن) شوید. تبخال‌های لب و ناحیه‌ی تناسلی در اثر ویروسی به نام هرپس ایجاد می‌شود که معمولاً به شکل غیرفعال درون بدن وجود دارند. در صورت مواجهه با استرس (مثل تب کردن)، ویروس فعال شده و باعث ایجاد تبخال می‌شود. البته فعال شدن ویروس هرپس و تبخال زدن، عارضه ‌‌ی شایعی نیست.

اگر علائم عفونت (مانند خارش، التهاب، درد و جوش) را مشاهده کردید، حتماً با کلینیک تماس بگیرید و از مصرف کرم‌های آنتی‌بیوتیک‌های موضعی و خود درمانی پرهیز کنید.

  • گرمای زیاد

استفاده از لیزر برای حذف موهای ناخواسته گرمای زیادی را شامل می‌شود. این امر می‌تواند در برخی از کاربران سبب بروز سوختگی روی پوست شود. سوختگی در طی حذف موهای زائد با استفاده از لیزر در بیماران دارای پوست تیره‌تر بیش‌تر رخ می‌دهد، زیرا پوستی که رنگدانه‌های تیره دارد،‌ راحت‌تر لیزر را جذب می‌کند. هرچند در اغلب موارد، سوختگی‌ها خفیف است، اما موارد زیادی وجود دارد که در آن سوختگی شدید گزارش شده‌است.

  • خارش

خارش یکی از عوارض جانبی رایج است که در اثر حذف موهای زائد با استفاده از لیزر در طی انجام کار و پس از آن رخ می‌دهد.

  • افزایش رشد مو

افزایش بیش از حد رشد موهای زائد در ناحیه لیزر شده گاهی اوقات جزو عوارض ترسناک لیزر موهای زائد است. اما این عارضه تنها زمانی بروز می کند که بیمار با وجود ابتلا به بیماری هایی مانند اختلالات هورمونی، کم کاری تیروئید، دیابت و غیره و بدون آگاه کردن متخصص لیزر مو نسبت به آنها اقدام به لیزر موهای زائد کند. کلینیک لیزر درخشان  پیش از شروع جلسات لیزر به مراجعین فرم خاصی ارائه می‌شود تا هرگونه بیماری یا اختلال هورمونی که به آن مبتلا هستند را به اطلاع تکنسین لیزر برسانند تا از بروز چنین عارضه‌ای جلوگیری شود.

 

عوارض لیزر صورت

عوارض لیزر صورت

عوارض لیزر صورت چه برای از بین بردن موهای زائد و چه برای از بین بردن لکه های صورت بستگی به شخص مورد نظر و اینکه نکات قبل و بعد را رعایت کند یا خیر ، دارد.

برخی از عوارض لیزر صورت عبارتند از :

آسیب چشم

در طول درمان ، بیمار باید از عینک های ایمنی استفاده کند. در صورت استفاده نکردن از عینک ، ممکن است فرایند لیزر صورت به چشم ها  آسیب وارد کند.

تغییر رنگ دانه ها

پس از لیزر صورت ، ممکن است تغییر رنگدانه ای بر روی پوست خود احساس کنید. این تغییر در ناحیه لیزر به صورت تیره تر یا روشن تر دیده می شود که به مراتب با گذشت زمان از بین می رود.

احتمال عفونت

در روش رفع مو زائد به وسیله لیزر ، احتمال ایجاد عفونت بسیار پایین است اما ممکن است اتفاق بیافتد. چرا که در هر زخمی احتمال عفونت وجود دارد. اما با انتخاب متخصص مناسب ، این احتمال به صفر می رسانید.

تاول بر اثر لیزر صورت

این عوارض لیزر صورت ممکن است بر اثر انجام لیزر توسط افراد غیر متخص و نداشتن مهارت لازم اتفاق بیوفتد. دقت کنید که قبل از انجام مراحل لیزر ، باید صورت حنک و سرد شود. با انجام این کار ، سوختگی رخ نخواهد داد.

قرمزی رنگ پوست و یا ایجاد حساسیت

درد کم و قرمزی در ناحیه لیزر بعد از درمان وجود دارد که به سرعت بر طرف خواهد شد. اما پوست بعضی از بیماران ، قرمزی همراه با تورم ایجاد می شود. این گونه بیماران باید بدانند که به مرور زمان این مشکل برطرف می شود و جای نگرانی ندارد.

خارش

یکی از عوارض لیزر موهای بدن و صورت ، خارش در ناحیه لیزر در هنگام لیزر و بعد از آن می باشد که کاملا یک عارضه طبیعی است.

پوسته پوسته شدن صورت

در صورت استفاده متخصص از دستگاه های نا معتبر لیزر ، این مشکل به وجود می آید. اما وجود این مشکل به صورت دائمی نیست و از بین خواهد رفت.

ایجاد بافت اسکار

دقت کنید که خطاهای انجام دهنده لیزر در هنگام لیزر صورت باعث احتمال بروز بافت اسکار می شود ئو یکی از عوارض دائمی لیزر می باشد پس به متخصصی مراجعه کنید که با توجه به شرایط پوست شما و ناحیه لیزر ، نوع لیزر و تنظیمات را مشخص کند.

سوختگی

لیزر برای از بین بردن موهای زائد ، گرمای زیادی تولید می کند. این امر ممکن است باعث سوختگی خفیفی بر روی پوست شود که در افراد دارای پوست تیره تر درصد سوختگی بیشتر اتفاق می افتد.

 

عوارض لیزر بدن

لیزر موهای زائد بدن هم از روش های محبوب بین خانم ها و آقایان است که برای قسمت هایی از بدن و یا تمام بدن کاربرد دارد.

عوارض لیزر موهای زائد بدن با توجه به قدرت بدنی بیمار و تجربه پزشک متفاوت خواهد بود.

لیزر الکساندریت مناسب برای پوست های سفید و معمولی است، لیزر دیود مخصوص پوست های برنزه و لیزر ان دی یانگ هم برای پوست های تیره مناسب است.

بنابراین برای جلوگیری از عوارض لیزر کردن بدن متخصص زیبایی و تکنسین لیزر باید به نوع دستگاه و میزان اشعه و موارد دیگر توجه ویژه ای داشته باشد.

پس با خیالی آسوده به مراکز مجاز و معتبر مراجعه کرده و مو‌های زائد بدن خود را لیزر کنید. این کار نه تنها حس خوشایندی برای شما ایجاد کرده بلکه از بروز بیماری‌های مختلف پوستی نیز که در اثر آلودگی‌ها ایجاد می‌شوند، جلوگیری می‌کند.

 

عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد

عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد

افرادی که پوست روشن و موهای تیره و کلفت دارند بیشترین بهره را از لیزر می‌برند و کمترین آسیب متوجه این افراد است. به همین نسبت هر چه پوست افراد تیره‌تر باشد و یا موهای روشن‌تر و نازک‌تر داشته باشند؛ احتمال آسیب دیدن بر اثر لیزر افزایش می‌یابد.

مجله بین‌المللی پوست و موی زنان در سال ۲۰۱۷ مقاله‌ای در مورد ایمن بودن فرایندهای زیبایی برای زنان باردار منتشر کرد.

محققان عقیده دارند که درمان با لیزر در مورد سنگ کلیه و زگیل ناحیه تناسلی در زنان باردار مشکلی ندارد، اما اطلاعات کاملی در مورد ایمنی لیزر موهای زائد در خانم‌های باردار وجود ندارد.

کمبود اطلاعات در این مورد احتمالا به زودی نیز تغییر نخواهد کرد. چرا که پزشکان قصد ندارند مادر و فرزند را به اختیار خود در معرض این فرایندی که به صورت بالقوه مضر است، قرار دهند.

به طور کلی میتوان گفت اصطلاح عوارض وحشتناک کاملا شایعه است و این خدمات در برخی موارد شاید باعث ایجاد عوارض جانبی شود که بعد از مدتی از بین خواهند رفت.

برخی از خطرناک ترین عوارض لیزر عبارتند از :

سوختگی و تاول ، اسکار و زخم ، آسیب دیدن چشم ، عفونت پوست ، تغییر در رنگ پوست ، تورم پوستی و تغییر در بافت پوست.

 

عوارض لیزر موهای زائد و سرطان

سوالی که افراد زیادی را درگیر کرده است این است که آیا لیزر موهای زائد باعث سرطان میشود؟

بسیاری از افراد تصور میکنند که این خدمات و سرطان با یکدیگر رابطه مستقیم دارند اما طبق بررسی های صورت گرفته باید گفت که هیچ شواهدی مبنی بر بروز سرطان به خاطر لیزر وجود ندارد.

در نور لیزر مورد استفاده قرار گیرنده‌ برای حذف موهای زائد، از هیچ نوع اشعه‌ی سرطان زایی استفاده نمی شود.

 

راه و روش های پیشگیری از ایجاد عوارض لیزر مو های زائد

عوارض لیزر موهای زائد

قبل از اینکه هرگونه اقدامی برای عمل یا درمان های زیبایی پوست و مو انجام دهید اطمینان داشته باشید که تمام اطلاعات مورد نیاز در زمینه مورد نظر را دارید زیرا پوست و مو از قسمت های مهم و حساس بدن انسان هستند.

شاید در نگاه اول بگویید که لیزر مو که چیز ساده ایست و نیاز به داشتن اطلاعات زیادی ندارد اما اصلا اینطور نیست.

حتی شاید بعضی افراد فکر کنند که قسمت هایی از بدن که افراد دیگر نمیتوانند ببینند خیلی برای انجام لیزر مهم نیست و نیاز به حساسیت بالا ندارد مثل لیزر بیکینی ، اما ما به شما میگوییم که بیکینی و ناحیه تناسلی هم از قسمت های حساس و مهم بانوان است که باید به بهترین شکل لیزر شود تا عوارض شدیدی ایجاد نشود.

حالا برای اینکه عوارض لیزر مو را کاهش دهید باید یک سری نکات را قبل و بعد از لیزر مو رعایت کنید که در ادامه با آنها آشنا میشوید.

  • از برنزه کردن خودداری کنید

همیشه وقتی که می‌دانید قرار است یک جلسه‌ی لیزر موهای زائد داشته باشید، از برنزده کردن، بنا بر چند دلیل، خودداری کنید.بهتر است قبل از شروع درمان بعدی خود حداقل چهار هفته بعد از برنزه کردن بدنتان صبر کنید. برنزه کردن پوست ممکن است احتمال بروز عوارض جانبی ناخواسته‌ای را مانند تاول یا سوختگی افزایش دهد. همچنین خود مواد و دستگاه‌های برنزه کننده، سطح پوست را تیره می‌کنند که برای انرژی نوری لیزر، یک هدف رقیب ایجاد می‌کند؟ هدف دیگر رقیب، رنگ موجود در موها است. با تیره‌تر شدن سطح پوست، انرژی لیزری بیشتری در سطح پوست جذب می‌شود به جای آنکه در پایه (حباب) فولیکول مو جذب شود، جایی که هدف اصلی انرژی نور است تا به یک درمان مناسب منجر شود.

  • از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید 

به طور کلی، بهتر است در صورت برنامه‌ریزی برای لیزر، برنزه نکنید، زیرا اگر رنگ پوستتان به رنگ موهای شما نزدیک‌تر باشد، ممکن است تنظیم لیزر چندان تأثیرگذار نباشد و ممکن است برای رفع کامل موهایتان، به جلسات لیزری بیشتری نیاز داشته باشید.

این کمک می‌کند تا خطر عوارض جانبی مانند سوختگی، تاول و تغییر رنگ‌دانه‌ها به حداقل برسد. پوست برنزه شده، در هنگام لیزر موهای زائد، بیشتر مستعد ابتلا به این نوع عوارض خواهد بود. به یاد داشته باشید، برنزه کردن اساساً ایجاد کبودی روی پوست است و شما قطعاً نمی‌خواهید که پوست شما برای رفع لیزر مو به خطر بیفتد.

  • از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها خودداری کنید 

آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است باعث افزایش حساسیت به نور شوند.پوست نسبت به آسیب‌دیدگی‌های ناشی از گرما مستعدتر است، آسیب‌هایی از جمله تاول‌ها، بثورات پوستی، تب، خستگی، درد مفاصل و غیره. پزشکان توصیه می‌کنند اگر در حال حاضر برای طولانی مدت داروی آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنید، قبل از انجام لیزر موهای زائد، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. اگر بیمار شده‌اید و شروع به درمان آنتی‌بیوتیک در میانه مدت کرده‌اید، باید هفت روز قبل از جلسه بعدی لیزرتان، مصرف دارو را متوقف کنید. شما همیشه باید برای نیازهای شخصی با پزشک خود مشورت کنید.

  • از مصرف برخی ویتامین‌ها خودداری کنید 

همیشه باید به خاطر نیازهای شخصی خود با پزشک خانواده خود مشورت کنید، اما به‌طورکلی، ما توصیه می‌کنیم از مکمل‌هایی که رقیق‌کننده خون هستند و به‌طورکلی ویتامین E در دوزهای زیاد خودداری کنید. “همچنین، موردی وجود دارد که بسیاری از مشتری‌ها به آن فکر نمی‌کنند، و این است که اگر یک مکمل رشد مو مصرف می‌کنید، ممکن است این مکمل اثرات منفی بر روی درمان‌های لیزری شما بگذارد.

  • از آرایش کردن خودداری کنید

پزشکان توصیه می‌کنند که قبل و بعد از جلسات لیزر درمانی، از لوازم آرایشی یا کانسیلر استفاده نکنید.برای پوشاندن هرگونه قرمزی قابل توجه می‌توانید به طور مستقیم بعد از درمان از مواد آرایشی بر پایه‌ی معدنی استفاده کنید،البته توصیه می‌کنیم که این کار را هم کلاً در عصر انجام دهید (چند ساعت بعد از لیزر) تا مطمئن شوید پوستتان التیام یافته است.پیشنهاد می‌کنیم محصولات آرایشی استعمالی روی پوست خود را محدود کنید تا احتمال تحریک پوستتان کمتر باشد.

  • از استفاده از دئودورانت خودداری کنید

صد در صد باید از استعمال دئودورانت در ناحیه زیر بغل قبل از جلسه لیزر موهای زیر بغل آن ناحیه اجتناب کرد یا در صورت وجود، باید قبل از لیزر آن را کاملاً شست. برخی از دئودورانت‌ها باقیمانده‌ای بر جای می‌گذارند. این باعث کاهش نور لیزر می‌شود زیرا (همان‌طور که در مورد مواد آرایش در بالا ذکر شده است) لیزر به سمت مواد باقیمانده از دئودورانت جذب می‌شود و باعث کاهش چشمگیر اثربخشی لیزر می‌شود. همچنین باید تا 24 ساعت بعد از درمان از دئودورانت استفاده نکنید تا موجب تحریم نواحی بعد از جلسات لیزر درمانی نشود.

  • اگر دچار تب‌خال یا جوش شدید، لیزر درمانی‌تان را متوقف کنید

عفونت‌های فعال تب‌خال دهانی و یا تناسلی یک نشانه برای توقف موقتی لیزر موهای زائد است. اگرچه پس از بهبودی آن‌ها، می‌توان درمان را مجدداً انجام داد. اگر مستعد ابتلا به تب‌خال هستید، پیشنهاد می‌کنیم قبل از جلسات لیزر از داروهای ضدویروس و پیشگیری کننده استفاده کنید تا از شیوع آن جلوگیری به عمل آورید. [ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.] علاوه بر این، اگر شما تب‌خال فعال هستید، گرمای ناشی از لیزر باعث ایجاد گرما بر روی پوست می‌شود و این به نوبه خود باعث بدتر شدن تب‌خال می‌شود. تا زمانی که تب‌خالتان بهبود نیافته، از لیزر درمانی خودداری کنید.

  • در صورت ایجاد جوش و آکنه، از لیزر موهای زائد صرف‌نظر کنید

اگر آکنه دارید، بهتر است از درمان‌های لیزر خودداری کنید. همان‌طور که در مورد تب‌خال توضیح داده‌شده است، گرمای لیزر ممکن است غدد را تحریک کرده و جوش‌ها و آکنه را افزایش دهد. حتی اگر در نزدیکی منطقه‌ای که لیزر می‌شود، جوش داشته باشید، جوش‌های شما بدتر می‌شود. قبل از اینکه در ناحیه جوش زده یا در نزدیکی آن لیزر انجام دهید، با متخصص پوست درباره رفع آن آکنه‌ها صحبت کنید و راهنمایی بگیرید.

  • در طول دوره‌ ی قاعدگی از لیزر خودداری کنید 

در طول دوره قاعدگی، فرد نسبت به هر زمان دیگری از ماه نسبت به درد حساسیت بیشتری دارد، بنابراین پزشکان پیشنهاد می‌کنند که فرد منتظر بماند تا قاعدگی وی به پایان برسد و بعد برای لیزر موهای زائد اقدام نماید. هیچ نشانه‌ی هشداردهنده و مانعی در مورد انجام لیزر موهای زائد در طول قاعدگی فرد وجود ندارد، به جز حساسیت بالا در برابر درد.

 

قبل از لیزر مو چه نکاتی باید رعایت شود تا عوارض لیزر مو کاهش یابد؟

جلوگیری از عوارض لیزر

  1. محدوده‌ای که قرار است تحت لیزر قرار بگیرد باید در برابر برنزه شدن توسط خورشید و قرار گرفتن در معرض تابش خورشید به مدت حداقل ۴ تا ۶ هفته محافظت شود مخصوصا اگر قصد لیزر موهای صورت را دارید زیرا بسیار حساس است.
  2. یک کرم ضد آفتاب با SPF بالا در این منطقه استعمال کنید.
  3. از قرار گرفتن در برابر نور خورشید در طول فرایند حذف موها پرهیز کنید چرا که ممکن است دچار آفتاب‌سوختگی شوید.
  4. از بلیچینگ، کندن موها و وکس کردن این ناحیه به مدت ۴ تا ۶ هفته قبل از شروع فرایند حذف موها با لیزر پرهیز کنید.
  5. اگر سابقه‌ی تبخال دارید، قبل و بعد از شروع فرایند،‌ ضد ویروسی را دریافت کنید.
  6. داروهای ضد حساسیت به نور یا داروهای گیاهی را به مدت ۲۴ ساعت قبل از دریافت لیزر مصرف نکنید.
  7. به مدت سه تا هشت روز قبل از انجام لیزر شیو نکنید. برای ادامه‌ی کار، به مدت یک تا دو هفته اصلاح نکنید تا پزشک بتواند رشد ساقه‌ی مو را در روز انجام لیزر ببیند. در طول دوره‌ی انجام این روش، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

 

بعد از لیزر مو چه نکاتی باید رعایت شود تا عوارض لیزر مو کاهش یابد؟

  1.  احتمال قرمزی و تورم در ناحیه تحت درمان مثلا برای لیزر موهای چانه و پشت لب وجود دارد که البته بیش از دو ساعت طول نخواهد کشید. استفاده از ژل آلوئه‌ورا به مدت دو تا چهار روز توصیه می‌شود. افرادی که پوست تیره‌تر دارند، ممکن است ناراحتی بیش‌تری را تجربه کنند، بنابراین توصیه می‌شود ژل آلوئه‌ورا را به  مدت طولانی‌تری به کار ببرند.
  2. اگر ناحیه حتی پس از گذشت ۲۴ ساعت، گرم به نظر می‌رسد، برای کاهش آسیب یخ استفاده کنید تا فرایند بهبودی‌تان نیز تسریع شود.
  3. از مصرف لوازم آرایشی و کرم‌ها روی پوست اجتناب کنید چرا که ممکن است پوست تحریک شود. از خاراندن ناحیه پرهیز کنید.
  4. از اعمال حرارت داخلی یا خارجی پرهیز کنید به عنوان مثال، سونا، حمام گرم، اجاق داغ، بخار یا تمرینات سنگین که ممکن است سبب ایجاد تعریق شوند، به مدت دو روز پرهیز کنید چرا که این‌ها می‌توانند ملانوسیت‌ها را تحریک کنند و به این ترتیب منجر به هیپرپیگمناسیون شوند. هنگام شستن ناحیه فشار زیادی وارد نکنید چرا که پوست هنوز حساس است.
  5. پس از سه روز اول شروع فرایند حذف موها، حمام آفتاب اصلا توصیه نمی‌شود.
  6. به یاد داشته باشید که باید از پوست‌تان مراقبت کنید. به خصوص هنگامی ‌که برای پیاده‌روی بیرون می‌روید، همیشه یک کرم ضد‌آفتاب با فیلتر UV استفاده کنید.

 

شایعات و تفکرات اشتباه برخی افراد در مورد لیزر مو

معایب لیزر مو

1 . لیزر مو به غدد لنفاوی آسیب می‌رساند.

لیزر مو به نحوی طراحی شده که فقط روی فولیکول های مو اثر می گذارد. بنابراین نمی تواند به ارگان های داخلی بدن مانند غدد یا گره های لنفاوی آسیبی وارد کند.

2 . لیزر مو موجب از بین رفتن بافت پوست می شود.

به ندرت اتفاق می‌افتد که پس از لیزر مو تغییر رنگ در ناحیه لیزر شده روی پوست مشاهده شود. گاهی اوقات نیز لکه‌هایی روشن تر یا تیره تر روی پوست مشاهده می شوند. اما تمام این عوارض جانبی کوتاه مدت و موقتی هستند و حداکثر یک ماه بعد از لیزر موهای زائد از بین می روند.

3 . لیزر موهای زائد سرطان پوست ایجاد می کند.

برخی افراد میپرسند که آیا لیزر سرطان ایجاد میکند؟ 

تشعشعاتی که از دستگاه لیزر مو ساتع میشود؛ فقط به اندازه ای انرژی دارد که بتواند فولیکول‌های مو را تخریب کند. بنابراین انرژی جذب شده از آن برای بدن خطرناک نیست. تا کنون هیچ مدرکی مبنی بر این که لیزر مو سرطان پوست ایجاد کند؛ به دست نیامده است.

4 . حذف موهای زائد با لیزر موجب ضخیم تر شدن موها خواهد شد.

این شایعه اصلا صحت ندارد. گاهی اوقات در صورتی که بیمار به اختلالات هورمونی دچار باشد ممکن است لیزر مو فولیکول های نواحی اطراف را تحریک کرده و موجب رشد بیشتر موها و ضخیم تر شدن آنها شو.د به همین علت باید پیش از شروع جلسات لیزر تمام مشکلات هورمونی و پوستی خود را با متخصص در میان بگذارید اما در صورتی که فرد سالمی لیزر مو انجام دهد با هر جلسه لیزر موها نازک تر و کمرنگ تر خواهند شد.

5 . لیزر مو روی پوست بدن سوختگی ایجاد خواهد کرد.

در صورتی که برای انجام لیزر مو به متخصص مجرب و حرفه ای که مجوز های لازم برای کار با دستگاه کندلا الکساندرایت را دارد؛ مراجعه کنید؛ می توانید مطمئن باشید که عارضه سوختگی یا اثر زخم روی پوست شما بر جای نخواهد ماند فقط ممکن است تا حدودی تورم، قرمزی و سوزش روی پوست خود احساس کنید که کاملا موقتی است.

6 . لیزر موهای زائد مخصوصا در ناحیه بیکینی، نازایی می آورد.

یکی از شایعات نادرست در خصوص عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد، نازایی در اثر لیزر ناحیه بیکینی است. این شایعه کاملا اشتباه است و تمام متخصصین پوست و مو معتقدند که انرژی لیزر مو به حدی نیست که بتواند روی تخمدان های بانوان تاثیر بگذارد و موجب نازایی شود.

7 . لیزر مو به عصب های بدن آسیب می رساند.

عوارض جانبی  لیزر موهای زائد شامل آسیب رسیدن به عصب های بدن نمی شود. البته ممکن است در اثر خطای اپراتور یا استفاده نادرست از لیزر مو آسیب‌هایی روی پوست مشاهده شود اما تاثیر لیزر مو آنقدر نیست که بتواند از عصب های بدن را دچار مشکل کند.

8 . تاول زدن از عوارض جانبی شایع لیزر موهای زائد است.

در صورتی که تمام نکات پیش از لیزر مو را رعایت کرده باشید ؛ پوست شما در اثر استفاده از لیزر مو به هیچ عنوان تاول نمی زند. اما متاسفانه افرادی که در فاصله کوتاهی بیش از جلسات لیزر مو، پوست خود را برنزه می‌کنند و یا با وجود داشتن تتو روی پوست اقدام به لیزر موهای زائد می نمایند؛ در این شرایط تاول زدن کاملاً طبیعی است و در صورتی که متخصص لیزر تجربه کافی داشته باشد از انجام لیزر مو روی چنین افراد خودداری خواهد کرد تا زمانی که پوست آنها به حالت طبیعی بازگردد.

در صورتی که به هر دلیلی پس از لیزر مو پوست شما تاول زد می توانید با رعایت نکات زیر به بهبود هر چه سریع‌ تر آن کمک کنید : 

  1. پوستتان را تمیز و خشک نگه دارد تا زمانی که بهبود یابد.
  2. لایه نازکی از کرم آنتی بیوتیک را روی پوستتان تا سه روز بعد از لیزر مو بمالید.
  3. پیش از بهبودی کامل تاول، جلسه لیزر مو بعدی را تنظیم نکنید.
  4. درصورتیکه تاول ها پس از یک هفته بهبود نیافتند حتما به متخصص مراجعه کنید.

 

معایب لیزر موهای زائد

عواقب و خطرات لیزر مو

  • هزینه

ایراد اصلی این روش با هزینه‌ لیزر موهای زائد مرتبط است. دست کم شش جلسه برای رسیدن به نتیجه‌ی مورد نظر لازم است. و پس از شروع فرایند، نمی‌توانید بین انجام جلسات وقفه بیندازید. برای اثربخشی لیزر باید آن را به طور کامل انجام بدهید، و همین به هزینه‌ها اضافه می‌کند. یک جلسه می‌تواند بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ دلار هزینه داشته باشد.

  • عدم تأثیر برای پوست‌ های خیلی روشن یا خیلی تیره

یکی دیگر از نقاط ضعف حذف موها با استفاده از لیزر این است که تنها نوع خاصی از آدم‌ها به طور کامل نتیجه می‌گیرند. لیزر برای موهای قرمز، بلوند و خاکستری کاربردی ندارد. افرادی که پوست‌شان تیره است، سایه‌ی ملانین را در سراسر بدن‌شان دارند. بنابراین درمان لیزر در پوست تیره خیلی موثر نیست. حتی افرادی که پوست خیلی روشن دارند نیز ۱۰۰٪ به نتیجه نخواهند رسید و گاهی حتی هیچ نتیجه‌ای از این روش برای‌شان حاصل نخواهد شد.

  • دائمی نیست

حذف موهای زائد با لیزر فقط در مواجهه با موهایی که رشد فعال دارند، موثر است. این روش فولیکول موهایی را به طور دائم را حذف می‌کند که در مرحله‌ی رشد هستند. با این حال، از رشد فولیکول‌های موهای تازه جلوگیری نمی‌کند. بنابراین این روش به طور دائمی موها را حذف نمی‌کند و رشد دوباره‌ی برخی از موها امکان‌پذیر است.

  • تأثیر بر موهای نازک

گاهی اوقات، این روش تنها در مناطقی تاثیرگذار است که موهایی نازک دارند.

 

عوارض لیزر موهای صورت

قرمزی و درد خفیف

اگر چه این عارضه می ­تواند بسیار آزاردهنده باشد، اما در اکثر موارد نگران کننده نیست و به صورت گذرا به وجود می ­آید. با گذشت زمان این عارضه برطرف شده و دیگر ایجاد نمی ­شود.

پوسته پوسته شدن

ایجاد این عارضه به نوع دستگاه لیزر مورد استفاده بستگی دارد. اما جای نگرانی وجود ندارد و این عارضه نیز دائمی نیست.

ایجاد تاول

اگر دستگاه مورد استفاده، برای پوست شما مناسب نباشد و یا اپراتور دستگاه مهارت کافی نداشته باشد، امکان ایجاد تاول در محل لیزر وجود دارد.

ایجاد اسکار (بافت جوشگاهی)

در صورتی که اپراتور مهارت کافی نداشته باشد یا مشکلی در تنظیمات دستگاه وجود داشته باشد، به ندرت امکان ایجاد اسکار (بافت جوشگاهی) وجود دارد که متاسفانه این عارضه دائمی و برگشت­ ناپذیر است.

 

عوارض لیزر فول بادی

لیزر فول بادی یکی از خدمات تخصصی کلینیک های زیبایی برای از بین بردن موهای زائد کل بدن است که نیازمند تجربه بالا و دستگاه مخصوص میباشد.

این نوع خدمات هم مانند سایر خدمات لیزر ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی روی نواحی حساس پوست شود که این عوارض معمولا خطرناک نیستند و استفاده از دارو ها و پماد های مخصوص با گذشت زمان از بین میروند.

 

عوارض لیزر صورت زنان

عوارض لیزر صورت زنان

برخی بانوان بعد از انجام این خدمات هیچ عارضه جانبی را تجربه نمیکنند اما برخی از عوارض لیزر صورت زنان میتوانند قرمزی پوست، حساسیت یا خارش به مدت ۲۴ باشند.

البته لازم به ذکر است که مردان موهای ضخیم تری دارند و باید از حرارت بیشتر و مدت زمان بیشتری لیزر برای آنها استفاده کرد اما زنان موهایی نازک دارند و عارضه هایی به خاطر مدت زمان زیاد و حرارت بالا را تجربه نخواهند کرد.

از عوارض لیزر صورت زنان میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. درد جزئی
  2. قرمزی جزئی صورت
  3. پوست پوست شدن ناحیه ایی که درمان شده است.
  4. تغییر رنگ دانه ها که ممکن است در صورت استفاده از دستگاه های لیزر غیر استاندارد، تا حدی باعث تیرگی پوست بشود.
  5. تاول در نواحی که در درمان صورت گرفته است.

 

عوارض لیزر پا

لیزر موهای پا امری کم خطر و کم عارضه است که با انجام آن فقط تا چند روز احساس سوزش خواهید داشت و پوستتان حساستر میشود.

البته برخی افراد دچار عارضه هایی موقت و کوتاه مدت مانند تورم و قرمزی هم میشوند که اصلا جای نگرانی ندارد.

 

لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟

  1. افرادی که از اسپری های برنزه کننده استفاده کرده اند.
  2. افرادی که زیر آفتاب یا توسط دستگاه سولاریوم؛ برنزه کرده اند.
  3. افرادی که آنتی بیوتیک مصرف می کنند.
  4. افرادی که ویتامینهای خاصی مصرف می کنند.
  5. افرادی که از مواد آرایشی و بهداشتی استفاده می کنند.
  6. افرادی که تبخال زده اند.
  7. افرادی که آکنه زده اند.
  8. نزدیک زمان قاعدگی
  9. افرادی که بیماری های خاص دارند.
  10. اگر در ناحیه مورد نظر برای لیزر مو، زخم باز دارید.
  11. افرادی که به بیماری های سیستم ایمنی مبتلا هستند.
  12. افرادی که دارای موهای روشن، سفید و یا خاکستری هستند.

  • آیا لیزر موهای زائد روشی ایمن است؟

    توقع همه افراد از این روش رسیدن به نتیجه ای دلخواه بدون عوارض یا با حداقل عوارض است که وقتی این خدمات را در کلینیکی معتبر با دستگاهی مجهز انجام دهید میتوانید به نتیجه دلخواهتان برسید.

  • ایا لیزر موهای زائد ضرر دارد؟

    لیزر موهای زائد روشی مناسب و ایمن است که اگر در مرکزی مطمئن، با دستگاهی مناسب نوع و رنگ پوست شما و همچنین توسط تکنسینی متخصص و به بهترین شکل انجام شود هیچ خطر و عوارض و ضرری ندارد.

  • عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

    در صورتی که به توصیه‌های قبل و بعد از لیزر به طور کامل عمل شود و پزشک و اپراتور از تمامی شرایط فرد اطلاع کامل داشته باشند عارضه خاصی رخ نمی‌دهد. لازم به ذکر است که بروز عوارضی از جمله احساس درد یا سوزش خفیف، قرمزی و تورم و در برخی موارد نادر بروز دمل و تاول (بسته به نوع پوست) طبیعی بوده و به‌صورت خودبه‌خود رفع می‌شوند و هیچ جای نگرانی برای فرد وجود ندارد.

  • آیا لیزر موهای زائد نوجوانان خطرناک است؟   

    لیزر موهای زائد نوجوانان به اندازه لیزر بدن بزرگسالانی که ۱۸ سال به بالا سن دارند خطرناک است و با عوارض جانبی همراه است. نوجوانان می‌توانند در صورت رضایت پدر و مادر تحت درمان با لیزر قرار بگیرند و موهای زائد آنها با فناوری لیزر برطرف شود.

  • آیا لیزر برای تیروئید ضرر دارد؟

    غده تیروئید در مکانی قرار دارند که نفوذ اشعه لیزر امکان پذیر نخواهد بود و هیچ‌گونه خطری این غده را در طول انجام لیزر تهدید نخواهد کرد.


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید