X

لیزر جای زخم

لیزر جای زخم

لیزر جای زخم شامل خدماتی از جمله از بین بردن جای زخم و بخیه با لیزر، رفع جای سوختگی با لیزر، درمان اسکار با لیزر و موارد دیگر میباشد که همراه با بهترین دستگاه لیزر و توسط متخصصین کاربلد و با تجربه در کلینیک لیزر درخشان انجام میشود.

لیزر درخشان
لیزر درخشان

زخم‌ها انواع گوناگونی دارند که بسته به نوع و میزان عمقشان، می‌توانند با انواع روش‌های درمانی متفاوت برطرف شوند. یکی از این روش‌ها لیزر جای زخم و اسکار است که خود به 3 روش مختلف امکان پذیر است.

برای آشنایی بیشتر با روش لیزر جای زخم و اسکار، انواع مختلف زخم، انواع روش‌های لیزر جای زخم و عوارض احتمالی این روش، شما می‌توانید این مطلب را تا انتهای این مطلب از سایت کلینیک لیزر درخشان مطالعه کرده و سوالات خود را در بخش نظرات با ما درمیان بگذارید.

 

لیزر جای زخم و اسکار، بهترین روش درمان

با تابیدن لیزر به جای زخم و بخیه، گرمای پرتوهای لیزر باعث تحریک سلول‌های محل زخم شده و خون‌رسانی به این ناحیه را افزایش می‌دهد. به این ترتیب تولید پروتئین‌ها و مولکول‌های لازم برای ترمیم سلول‌های ناحیه زخم افزایش پیدا کرده و بازسازی بافت آسیب دیده آغاز می‌شود.

با تکرار جلسات لیزر درمانی، سطح زخم و اسکار باقی مانده صاف شده و این زخم‌ها به مرور زمان تا حد زیادی از بین می‌روند. درمان زخم‌های عمیق و یا دارای برآمدگی و تغییر رنگ با لیزر، به مدت زمان بیشتری برای درمان نیاز دارند و ممکن است لیزر این زخم‌ها را به طور کامل از بین نبرد.

 

جای زخم و اسکار چه انواعی دارد؟

لیزر جای زخم

جای زخم و اسکار باقی مانده از جراحی و یا سوختگی را می‌توان به 2 نوع مختلف تقسیم‌بندی کرد:

  • زخم یا اسکار منقبض‌شده: جای زخم به جا مانده از سوختگی را زخم منقبض‌شده می‌گویند که به دلیل حفاظت پوست از ناحیه‌ای که دچار سوختگی شده است ایجاد می‌شود. در صورتی که سوختگی حاد بوده و آسیب شدیدی وارد شده باشد، زخم منقبض‌شده اعصاب و ماهیچه‌های زیر محل زخم را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • زخم یا اسکار هیپرتروفیک و کلوییدها: بدن برای التیام زخم‌ها از اجزا سلولی و پروتئین‌های مختلفی استفاده می‌کند تا محل آسیب دیده را ترمیم کنند. اگر برای ترمیم زخم بافت فیبروز بیش از حد رشد کرده و کلاژن و ماتریکس سلولی در محل زخم تجمع پیدا کنند، جای زخم باقی مانده به شکل گوشت اضافه نمایان می‌شود. این نوع زخم‌ها پس از جراحات پوستی ناشی از سوختگی، تروما، جراحی و … ایجاد می‌شوند.

 

آشنایی با انواع روش‌های لیزر درمانی برای رفع جای زخم

لیزر درمانی برای رفع جای زخم

یکی از روش‌های درمان زخم و اسکار لیزر است که پزشک با بررسی نوع زخم، علت به وجود آمدن، مدت زمانی که زخم ایجاد شده است و میزان عمق زخم تشخیص می‌دهد که آیا لیزر درمانی برای از بین بردن این زخم یا اسکار روش مناسبی هست یا خیر، و کدام روش برای لیزر درمانی مناسب است! در اینجا انواع روش‌های لیزر جای زخم را به شما معرفی می‌کنیم.

لایه برداری لیزری یا لایه برداری ابلیتیو

از این روش برای از بین بردن زگیل، چین و چروک و آسیب‌های سطحی استفاده می‌شود که با لایه برداری از لایه بیرونی پوست، می‌تواند سلول‌های آسیب دیده سطح پوست را از بین ببرد تا سلول‌های سالم و جدید جایگزین شوند. برای درمان زخم‌های عمیق در این روش از لیزر CO2 فرکشنال و برای درمان اسکار‌های سطحی از لیزر دایود olive استفاده می‌شود.

لایه برداری با لیزر فرکشنال

این لیزر می‌تواند لایه برداری عمیق‌تری انجام داده و سلولهای که رنگدانه تیره دارند را از بین ببرد. علاوه بر این، لیزر فرکشنال باعث تحریک تولید کلاژن و سلول‌های جدید می‌شود که با این روش جای زخم‌ها را ترمیم می‌کند.

لایه برداری با لیزر غیر سایشی

در این روش از لیزرهای حرارتی مادون قرمز مانند دستگاه لیزر ار اف رافوس استفاده می‌شود تا با تولید کلاژن و سلول‌های جدید، سلول‌های آسیب دیده را درمان کند.

 

عوارض جانبی احتمالی درمان جای زخم با لیزر

  • تورم
  • قرمزی
  • خارش
  • درد
  • خونریزی

 

آمادگی‌های لازم برای لیزر جای زخم و اسکار

مراقبت های قبل از لیزر جای زخم

  • 2 تا 4 هفته پیش از لیزر درمانی، از مصرف محصولات مراقبت پوستی که دارای رتینول و یا اسید گلیکولیک هستند خودداری کنید.
  • حداقل 2 هفته قبل از لیزر جای زخم از مصرف دخانیات اجتناب کنید.
  • مصرف داروهای مکمل، آسپرین و داروهایی که می‌توانند بر روند بهبودی تاثیرگذار باشند را قطع نمایید.
  • از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید به صورت طولانی مدت خودداری کنید.

 

مطالب پیشنهادی : درمان ترک پوستی ، برداشت خال و زگیل ، روش های رفع جای زخم و بخیه

 

نکات مهم درباره مراقبت‌های بعد از لیزر جای زخم

مراقبت‌های بعد از لیزر جای زخم

  • برای رفع التهاب و تورم از کمپرس سرد استفاده کنید.
  • اگر پزشک دارویی برای شما تجویز کرده است، مطابق دستور پزشک مصرف نموده و از مصرف خودسرانه دارو حتی مسکن اجتناب کنید.
  • اگر لیزر درمانی را بر روی صورت خود انجام داده‌اید، تا چند روز از مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی خودداری کنید.
  • محل زخم خود را روزانه شست و شو داده و از مرطوب‌کننده استفاده نمایید.
  • به مدت 4 تا 6 هفته از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید بپرهیزید.
  • نتایج لیزر جای زخم می‌تواند هفته‌ها یا ماه‌ها پس از درمان خود را نشان دهد.
  • بهبودی و رفع عوارض احتمالی لیزر درمانی جای زخم ممکن است 3 تا 10 روز طول بکشد.

 

هزینه لیزر جای زخم و اسکار

زخم‌های ایجاد شده بر روی پوست صورت یا بدن هر فرد می‌تواند متفاوت باشد. به همین دلیل با توجه به قدمت زخم، نوع و عمق اسکار به جا مانده از جراحات مختلف تعداد جلسات لیزر درمانی و نوع لیزر می‌تواند متفاوت باشد.

با توجه به این موارد، هزیه‌ لیزر جای زخم نیز متغیر بوده و نمی‌توان برای آن مقدار مشخصی تعیین کرد. برای استعلام هزینه‌های لیزر جای زخم می‌توانید به به سایت کلینیک لیزر درخشان مراجعه کرده و با شماره‌های مندرج در سایت تماس بگیرید.

 

سخن پایانی

لیزر جای زخم بخیه یا سوختگی، بهترین روش درمان شناخته شده و بیشترین اثربخشی را میان تمام روش‌های دیگر دارد. در این مطلب هر آنچه که برای شناخت روش لیزر درمانی زخم‌ها نیاز است بدانید را برای شما بیان نموده‌ایم تا با مطالعه آن بتوانید اطلاعات کافی درباره انواع لیزرهای به کار رفته در این روش، عوارض احتمالی لیزر درمانی زخم و مراقبت‌های لازم برای قبل و بعد از انجام لیزر جای زخم بدست آورید.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید